top of page

Hranilnica prekmurskih dobrot

Mestna občina Murska Sobota in Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota sta v letu 2016 dobila v brezplačen najem prostore nekdanje Nove Ljubljanske banke ter v njih odprla turistični informacijsko-kulinarični center z imenom Hranilnica prekmurskih dobrot.

 

Mestna občina je obnovila eno najstarejših in najlepših stavb v mestu z namenom, da dogajanje v mestu oživijo nevladne organizacije in javni zavod, ki imajo v stavbi prostore v brezplačnem najemu (obratovalne stroške pokriva Mestna občina Murska Sobota). Vsak mesec Turistično-informacijski center skupaj z nevladnimi organizacijami pripravlja dogodek t.i. »Soboške vabilnice«. V organizaciji Pomurske turistične zveze, ki ima svoj sedež v Hranilnici prekmurskih dobrot, enkrat mesečno potekajo dogodki na Slovenski ulici v centru Murske Sobote, na katerih se s svojo ponudbo, z izdelki ali dogodkom predstavljajo lokalni turistični ponudniki, ki delujejo na področju turizma (društva, zavodi in druge organizacije). 

Nove prostore so dobili Pomurska turistična zveza, Društvo Pisani mehurčki, Ustvarjalnik, Kulturno društvo fotoklub Murska Sobota, taborniki, Zavod Domania in Agencija PIRA.

PARTNERJI: Pomurska turistična zveza, Društvo Pisani mehurčki, Ustvarjalnik, Kulturno društvo fotoklub Murska Sobota, taborniki, Zavod Domania in Agencija PIRA, Mestna občina Murska Sobota, NLB

TRAJANJE PROJEKTA: od leta 2016 dalje

Hranilnica prekmurskih dobrot 3.jpg
Primeri dobre prakse
bottom of page