top of page

Grozd NVO Gorenjske

Občine Bled, Bohinj, Cerklje na Gorenjskem, Gorenja vas-Poljane, Gorje, Jesenice, Jezersko, Kranj, Kranjska Gora, Naklo, Preddvor, Radovljica, Šenčur, Škofja Loka, Tržič, Železniki, Žiri, Žirovnica

Grozd NVO Gorenjske v obdobju 2021-2023 izvajamo v partnerstvu z Društvom GAHA Slovenija – Društvom prejemnikov zlatega priznanja MEPI.

Vsi želimo biti dobro obveščeni. Nevladne organizacije so od nas prejele preko 300 elektronskih novic in objav na socialnih omrežjih, zato so lahko pridobile denar za delovanje v skupno dobro. O našem delu so Gorenjke in Gorenjci izvedeli tudi v Nevladniškem listu, prilogi Gorenjskega glasu, ki je izšla jeseni 2020 in 2021 in je dosegla 19.000 nabiralnikov.

Šola je vstopnica za prihodnost. Nevladne organizacije, ki se učijo pri nas, tako bolje delujejo za vas. Zaradi naše šole in mentorstva se jim ni treba ukvarjati z nepotrebno birokracijo, saj jim pomagamo pri pojasnjevanju in urejanju dokumentov. Bolje znajo napisati projekte, od katerih imamo potem korist vsi. 

Boljše skupnosti za vse na Gorenjskem. Izvedli smo volitve predstavnikov in predstavnic nevladnih organizacij v Razvojni svet gorenjske regije. To pomeni, da tam poleg predstavnikov in predstavnic občin in gospodarstva sedimo tudi nevladniki in nevladnice, ki se zavzemamo, da se bomo lahko sprehajali ob vodah in gozdovih, da bodo mladi želeli ostati na Gorenjskem in da bomo imeli dovolj cvetlic, ki bodo nahranile žuželke opraševalke, da bodo lahko oprašile rastline, ki nam dajejo hrano. Občine spodbujamo, da uvedejo participativne proračune, kar pomeni, da občani in občanke odločate, kje bodo nova igrišča, kakšni pikniki bodo potekali in kako se bo zaščitilo ogrožene živalske vrste.

Skupaj je lažje. Želimo si živeti v družbi, v kateri imamo vsi enake možnosti in v kateri se lahko zdravimo in šolamo ne glede na to, koliko zaslužimo. Gorenjske občine se lahko obrnete na stičišče Grozd NVO Gorenjske, saj vam lahko pomagamo povezati se s stroko in delujemo kot lepilo pri povezovanju (nacionalnih) institucij za hitrejše reševanje izzivov.  

Ali smo že napisali, da na stičišču mislimo, da je ves trik v sodelovanju? Na stičišču Grozd NVO Gorenjske smo trem nevladnim organizacijam dali denar za to, da so se v treh gorenjskih krajih povezali mladi in starejši. Tako tudi z razpisi za projektna sredstva podpiramo akcije gorenjskih NVO.

Nina Arnuš

Kontakti

https://zavod-tri.org/domov/grozd-nvo-gorenjske/i

Facebook stran @zavodtri

T: 040 310 852 (Anka)

T: 050 528 387 (Nina)

Kapucinski trg 8, Škofja Loka (pisarna)

Partizanska cesta 46, Škofja Loka (naslov za prejemanje pošte)

02 logo Zavod Tri.png
02 logo grozd.png
02 logotip SKUP.jpg

"Delo in pridnost so peruti,

ki letijo čez reke in gorovja."

bottom of page