top of page

Stičišče Središče - stičišče osrednjeslovenske regije
Občine Ljubljana, Borovnica, Brezovica, Dobrepolje, Dobrova - Polhov Gradec, Dol pri Ljubljani, Domžale, Grosuplje, Horjul, Ig, Ivančna Gorica, Kamnik, Komenda, Logatec, Log-Dragomer, Lukovica, Medvode, Mengeš, Moravče, Škofljica, Šmartno pri Litiji, Trzin, Velike Lašče, Vodice, Vrhnika

Stičišče Središče je projekt, ki ga izvaja Zavod Nefiks – Inštitut za promocijo in beleženje neformalno pridobljenega znanja.

Vizija Stičišča Središče je, da v močnem partnerstvu postane ključen akter na področju podpore nevladnim organizacijam v osrednjeslovenski regiji, ki zmore hitro odgovarjati na primarne potrebe nevladnih organizacij, učinkovito moderirati zagovorniške pobude in je sokreator čezsektorskega povezovanja, ki ga poznajo vse dejavne nevladne in druge organizacije osrednjeslovenske regije. 

Stičišče od leta 2019, ko smo se pridružili ostalim stičiščem vodi v partnerstvu z Društvom za medgeneracijsko sodelovanje Sinica, Zavod Nefiks. Poslanstvo zavoda je vse od nastanka leta 2009 mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij. Na temeljih poprejšnje dobre vpetosti v nevladni sektor gradi prepoznavnost in nudi podporo pri razvoju nevladnih organizacij, trenutno v velikem obsegu pri digitalizaciji, strateškem snovanju, zagovorništvu, mreženju in promociji organizacij. Uspešno se povezujemo tudi z občinami, kjer se trudimo, da predlogi NVO-jev ne ostanejo preslišani, tako v obliki sprememb predpisov, kakor tudi v dolgoročnih strategijah.

Alenka Blazinšek Domenis, koordinatorica projekta

Kontakti

sticisce-sredisce.si

T: 040 698 915

Ob dolenjski železnici 12, Ljubljana

logo_StičiščeSredišče_na belem.png

“Daj vsakemu dnevu priložnost,

da bo najlepši v tvojem življenju!

bottom of page