O projektu

Pobudo Šola za župane organizira 12 regionalnih stičišč nevladnih organizacij iz vse Slovenije. 

 

V okviru pobude bomo stičišča nevladnih organizacij po vsej Sloveniji organizirala Šolo za župane ob lokalnih volitvah 2018. Z županskimi kandidati in njihovimi štabi bomo skupaj sošolci predstavniki lokalne skupnosti, nevladne in druge organizacije – v šoli pa bomo predvsem sodelovali. Akcijo pripravljamo z namenom vključevanja predlogov, pobud in potreb s strani nevladnih organizacij in zainteresirane javnosti v programe kandidatov na lokalnih volitvah 2018. 

 

V Šoli za župane si želimo predvsem sodelovanja med kandidati in lokalnimi skupnostmi. S tem pa aktiviranje prebivalcev pri oblikovanju skupnosti, kot si jih želimo. S šolo za župane želimo spodbuditi volilce, da izberejo programe, ki so najboljša kombinacija za skupnost, okolje in gospodarstvo.

Poskrbeli bomo za komuniciranje sodelovanja in odmevnost. Prepričani pa smo, da kandidati za župane s sodelovanjem v šoli izkazujejo pripravljenost za sodelovanje s skupnostjo tudi v času mandatov.

Ključni datumi

1. oktober 2018

Dan Šole za župane bo v sodelovanju med nevladnimi organizacijami, lokalnimi skupnostmi ter kandidati in njihovimi štabi potekal 1. oktobra 2018 po vsej Sloveniji. Učili se bomo predvsem iz primerov dobre prakse.

10. oktober 2018

Po Dnevu Šole za župane kandidatke in kandidate za županska mesta čaka osrednja naloga: priprava programa sodelovanja v skupnosti, pri čemer bomo iskali predvsem dobre pobude, ideje in želje po skupnem ustvarjanju boljšega jutri.

22. oktober 2018

Podelitev priznanj vsem kandidatkam in kandidatom za županska mesta, ki bodo pripravili ustrezne programe sodelovanja v skupnosti.

Dogodki, ki bodo komunikacijsko podprti na nacionalni in lokalni ravni, bodo objavljeni tukaj.

06_cgp_sola za zupane_fb_cover.jpg