top of page

Starejši za starejše

Tri društva upokojencev v občini Brežice izvajajo projekt Starejši za starejše. Aktivnosti, ki jih izvajajo že več kot desetletje, pomagajo pri zagotavljanju višje kakovosti bivanja starejših na svojem domu v domačem okolju. Društva v svojih programih že tako izvajajo različne aktivnosti za svoje člane s široko mrežo prostovoljk in prostovoljcev, med katere sodi tudi nacionalni projekt Starejši za starejše. V projektu nevladne organizacije skrbijo za vzpostavitev, vzdrževanje mreže prostovoljcev, delo s prostovoljci, koordinirajo mrežo, izobražujejo in poročajo o projektu.

Skrb za starejše je za občine vse bolj pomembna, še posebej nas na to opozarjajo demografski podatki: do leta 2050 bo večje število starejših kot mladih vseh generacij. Danes je vsaka 4. oseba stara 60 ali več let, 2050 pa bo vsak tretji človek starostnik. Zato se moramo na te spremembe družbe skupaj pripraviti že danes. 

PARTNERJI: Društvo upokojencev Brežice, Društvo upokojencev Dobova Kapele, Društvo upokojencev Bizeljsko, Občina Brežice

Več o projektu najdete tukaj in tukaj.

TRAJANJE PROJEKTA: od 2007 dalje

Primeri dobre prakse
bottom of page