top of page

Programsko soočenje političnih strank in list v Mestni občini Maribor

Updated: Nov 14, 2022

Regionalno stičišče NVO Podravja (Zavod PIP) je v okviru nacionalne pobude Šola za župane pripravilo programsko soočenje političnih strank in list, ki v Mestni občini Maribor sodelujejo na lokalnih volitvah 2022. Namen dogodka je bil soočiti politične akterje s temami, ki so povezane z delovanjem nevladnih organizacij na raznolikih področjih družbenega življenja in naslavljajo izzive mesta in ljudi, ki v njem živijo. Temu smo sledili s konceptom izvedbe soočenja, ki je omogočil seznanitev sodelujočih predstavnikov in predstavnic političnih strank in list s čim večjim številom tematskih področij in dobiti vpogled v njihovo poznavanje, stališča in rešitve.


___________________________________________________________________________________________




Predstavniki in predstavnice nevladnih organizacij so zastavljali vprašanja, kandidati nanje odgovarjali. Predstavljeni koncept, ki je za razliko od običajnih soočenj, ki so ponavadi poligon za medsebojno obtoževanje in diskreditacijo, politike prisilil v predstavitev njihovih stališč in rešitev glede naslovljenih tematik. Izkazalo se je, da je slednje za marsikoga težja naloga in v večjem delu odgovori niso uspeli preseči običajnih floskul o pomenu nevladnih organizacij, konkretnih rešitev in zavez pa nismo slišali. Pri nekaterih smo se srečali celo s popolnim nepoznavanjem področja, ki ga je vprašanje naslovilo, kar seveda ni nič narobe, če smo uspeli z našo »Šolo za župane« doseči, da bodo pridobljene informacije pripomogle k večji senzibilnosti in usmerjenosti k rešitvam na teh področjih.


Dogodek je zagotovo na agendo predvolilnih tem umestil tiste, ki bi sicer ostale nedotaknjene, so pa pomembne, če želimo zagotavljati celostni razvoj mesta in blaginjo njegovih prebivalk in prebivalcev.


Kako so se v odgovorih odrezali predstavniki in predstavnice političnih strank in list si lahko ogledate v video posnetku https://fb.watch/gpZs3Yz3D3/ sami presodite, komu bi zaupali upravljanje mesta.In seveda preverite, kako se je v vlogi voditelja prireditve znašel radijec Bor Greiner.


Vse sodelujoče smo pozvali, da pisno odgovorijo na vsa zastavljena vprašanja. Odgovore bomo objavili na spletni strani Zavoda PIP https://zavodpip.si/project/lokalne-volitve-2022/


O tem kako so se odrezali županski kandidati med nevladniki pa tudi v prispevku častnika VEČER

3_Sola_za_zupane_Vecer_Kako so se mariborski kandidati odrezali med nevladniki
.pdf
Download PDF • 11.59MB


bottom of page