top of page

Poziv iz Šole za župane: oddajte glas za program in usposobljenost kandidatov

Stičišča nevladnih organizacij iz vse Slovenije pozivajo prebivalce vseh občin, da se v nedeljo odpravijo na volitve. Volivke in volivce spodbujajo, da pogledajo programe kandidatov v občinah ter pretekle izkušnje kandidatov – in se odločajo na podlagi kakovosti programov in usposobljenosti kandidatov.


 


Ob zaključku prvega vpisa v Šolo za župane v stičiščih po vsej Sloveniji ugotavljajo, da je šola pomembno prispevala k vsebinski razpravi v lokalnih skupnostih. Največ interesa je bilo za programe za mlade, starejše in pa za aktivnosti, ki spodbujajo medgeneracijsko sodelovanje. Organizatorji obljubljajo, da bodo z vpisi nadaljevali tudi ob naslednjih volitvah in da bodo dialog v okviru Šole spodbujali tudi v času županskih mandatov.


Šola za župane je potekala na 15 lokacijah po vsej Sloveniji – udeležilo pa se je je več kot 300 udeležencev. V organizaciji stičišč nevladnih organizacij po vsej Sloveniji so sošolci postali kandidati za župane, predstavniki list in strank, nevladnih in drugih aktivnih organizacij v posameznih občinah po vsej Sloveniji. Srečanja so temeljila na izmenjavi dobrih praks – organizatorji so spodbujali, da so sošolci dobre prakse med seboj tudi prepisovali.

Comments


bottom of page